Kerékpár piaci körkép – 2022

Az előző bejegyzés óta alapjaiban nem változott a kerékpár piaci helyzet, még mindig rengeteg alkatrész van ami nem, vagy csak jelentős késéssel érkezik meg a kerékpárgyártókhoz és a kereskedőkhöz.
A legnagyobb probléma jelenleg a hidraulikus fékek és a váltó rendszerek beszerzésénél van. Sok kerékpárgyártó kényszerül arra hogy a kerékpár specifikációjához képest eltérő alkatrésszel szerelje össze a kerékpárt.
Mi várható üzletünkben az idei évben?
– Kiegészítőkből nem lesz gond, ezekkel teljesen fel van töltve a raktárunk
– A szervizeléshez szükséges alkatrészekkel már nem ennyire fényes a helyzet, jelenleg 3-4 hónapra elegendő alkatrésszel rendelkezünk, de továbbra is várjuk a megrendelt alkatrészeket.
– Kerékpárból kissé vegyes a kép.
Az elmúlt hetekben több mint 10 darab kerékpár érkezett (!), így a tavaly év közben berendelt kerékpárok nagy része megérkezett, már csak pár darabot várunk, köztük három darab E-bike-ot is. A legkeresettebb kategóriájú kerékpárok jelenleg is vannak raktáron, többféle méretben, színben és felszereltségi szintben.
A gyártók visszaigazolásai alapján február végétől szinte folyamatosan fognak érkezni az előrendelt kerékpárok. Április közepén Cross, május közepén MTB kerékpárok fognak érkezni nagyobb darabszámban. Érdemes lesz ezekből vásárolni, hiszen a következő nagyobb szállítmány csak júliusra illetve szeptemberre van visszaigazolva.
Az idei évben csak az előzetesen berendelt kerékpárokat tudjuk biztosítani vevőinknek, utólagos rendelésre sajnos nem lesz módunk a gyártóknál.
Az idén beérkező, leköthető kerékárjainkat feltöltöttük webshopunkba, ahol a darabszámok mellett a beérkezési időt is feltüntettük.
https://robikes.hu/termekkategoria/2022-es-lekotheto-kerekparok/
Természetesen a raktáron lévő kerékpárjaink továbbra is azonnal átvehetők.
https://robikes.hu/webshop/

Be the first to reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük