2022-től adómentes a céges kerékpár

2022. január elsejétől akár kizárólag magáncélra használható kerékpárt vagy elektromos kerékpárt is biztosíthat a munkáltató adómentesen.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény friss módosítása szerint 2022. január 1-től adómentes a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkáltató a feltételeknek megfelelő kerékpárt, elektromos kerékpárt biztosíthat a munkavállalói számára. Fontos azonban, hogy a kerékpár nem kerül a munkavállaló tulajdonába.

Az adómentes juttatásnak nem feltétele, hogy a normál vagy elektromos kerékpárt a vállalkozás érdekében is használja a magánszemély, így a cég által vásárolt vagy lízingelt biciklit akár teljes mértékben magáncélra (pl. családi kirándulásokra) is használhatja a munkavállaló.

A kedvezménynek köszönhetően munkáltató cégautó flottáját jövőre igény szerint akár céges (elektromos)kerékpárokkal is bővítheti.

Forrás: hrportal.hu

Be the first to reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük